среда, 15 марта 2017 г.

"ГРУПИ СМЕРТІ" В СОЦМЕРЕЖАХ: ПСИХОЛОГ РОЗПОВІЛА, ЯК УБЕРЕГТИ ДИТИНУ ВІД САМОГУБСТВА

В першу чергу батькам потрібно звернути увагу на себе і поставити собі декілька запитань. І вже після цього пробувати зрозуміти свою дитину, її стан, поведінку, депресію. Про це розповіла у програмі "Інформаційний ранок" на "5 каналі" психолог, член професійної Асоціації дитячих аналітичних психологів Катерина Гольцберг.
"Дуже важливо для батьків зберігати тверезість мислення. Ми повинні розуміти, що створення ажіотажу навколо тієї теми теж не завжди добре, і що є ефект зараження, який може йти через ЗМІ. А батьки повинні звернути увагу на ті зміни, які відбуваються з їхніми дітьми. Зміна режиму дня дитини – це вже може бути невеликим сигналом".
Як наголошує психолог, "головне завдання звернути увагу на наших дітей. Якщо говорити глобально, то батькам потрібно все таки протестувати їхні відносини з власною дитиною, зрозуміти де у них "дірки", задатись питанням, чому моя дитина може опинитися в цій групі".
Лікар радить батькам не боятись психологів, їхня допомога може бути набагато ефективніша.
"Ми ще повинні звернути увагу на таке поняття, як підліткова депресія. Часто з цією проблемою може допомогти лікар-психіатр. Не потрібно боятися лікарів. Вони часто можуть допомогти набагато ефективніше. Це як ефект поїзда: легше розповісти чужій людині, ніж близькій", – розповіла психолог.
Гольцберг наголошує: "Батьки повинні розуміти, що діти – це не їх клон. Це окрема особистість зі своїми потребами, можливостями, бажаннями, і якщо батьки будуть враховувати це, то до них з'явитися більше довіри".

Комментариев нет:

Отправить комментарий